Android tippek: spóroljunk a tárhellyel

Sajnos a PDA-nk memóriája is véges. Szerencsére a legtöbb készülék bővíthető SD kártyával. Viszont a programok nem feltétlenül oda települnek. Ha fogyóban a hely, akkor tegyük a következőt:
- Minden alkalmazás / Beállítások / Alkalmazások / Alkalmazások kezelése.
Itt látni fogunk egy szép listát a feltelepített programjainkról. A játékokat, és kevésbé használt (vagy nem
rendszer szintű) programokat válasszuk ki egyesével, majd az "Áthelyezés SD kártyára".

Így Androidunk számára is marad elég hely, de nem kell megválnunk a kedvenc alkalmazásainktól sem.

4 megjegyzés:

paper42 írta...

Desire-m van. A felhasználói kézikönyvben az szerepel, hogy minden letöltés az sd kártyára kerül. Hát ez messze nem így van! Saját kénye kedve szerint telepít, és már kijelzi egyes telepítéskor azt, hogy kevés a hely a prg számára.
És, nem lehet egyes prg-kat áttenni az sd-re! Segítsetek, hogyan lehetne megoldani, hogy több helyem legyen a memóriában. Előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Pap Ervin Bp.

Névtelen írta...

Szia.
Léteznek olyan alkalmazások, melyek rákényszerítik a programokat, hogy alapból az SDre települjenek, attól függetlenül, hogy az eredetileg hova szeretne. Nos ezek tapasztalataim szerint picit bugosak, és sok app fel sem megy utána.

Van App2sd nevű megoldás, ami azt csinálja, hogy MINDEN az SDre megy, egy új ext2/3/4-es partícióra. Előnye, hogy rengeteg helyed lesz, hátránya, hogy gyors SD kell hozzá, vagy lassú lesz. Ill nem szabad az SDt eltávolítani. (gépre csatolni is csak spéci programmal).

A leghasznosabb, ha amit lehet kézzel áthelyezed az SDre, és csökkented a progik számát amit feltettél.
Sok program új verziója már tudja az SDre áthelyezést, lehet nem árt befrissíteni.

Frich írta...

Sziasztok. Galaxy 3-on nem lehet sd-re menteni a progikat csak telefonra. 2.1-es Android van rajta, úgy tudom csak a 2.2-sel lehet.
Vagy tud valaki más lehetőséget?

Totoo írta...

A legjobb megoldás a 2.2-t feltenni, mivel jelentősen gyorsabb, és jobb. XDA-n fentvan. Az összes többi megoldás is nagyban befojásolná a telefont, és jóval kevésbé lenne hatékony. (app2sd).